середу, 17 травня 2017 р.

Зустріч з братами Капрановими

В Бучацькій центральній бібліотеці відбулася зустріч з письменниками, публіцистами та видавцями братами Віталієм та Дмитром Капрановими.
Вони презентували свій історичний роман "Забудь-річка". “Цей роман з’явився через те, що ми маємо двох дідів. Вони у нас особливі: один – ветеран Червоної армії, другий – ворог народу. В одного орден, а в іншого 58 восьма стаття і вісім років таборів”, – розпочали автори. Розповідаючи про написання книги, письменники настільки гармонічно доповнювали одне одного, що інколи складалося враження наче говорить одна людина. Вони також розповіли про значення назви книги “Забудь-річка”: “Відкрили для себе річку, яка протікала в уяві наших предків задовго до християнства. Вони вірили, що наші світи, наш і потойбічний, розділяє річка. Коли людина помирає, душа перелітає через цю річку і забуває про все, що було. І це ж саме відбувається тоді, коли людина народжується. Ми зрозуміли, що в наш час вона теж існує, тільки розділяє не світи, а покоління”. Саме тема поколінь і розгорнута тут, адже перед читачем постає троє чоловіків із однаковими іменами й прізвищами. Поряд з історією розвивається також любовна лінія, що розчулить кожне  романтичне серце.
Зацікавили автори також книгою “Щоденник моєї секретарки”, розповівши, що все описане відбувалося насправді і поштовхом до написання стали особисті записи їхньої секретарки в службових документах. Незважаючи на відповідальність та серйозність розповіді, брати сипали жартами, чим пожвавлювали публіку.
Віталій та Дмитро презентували також мальовану історію незалежності України, де зібрали та впорядкували всю хронологію розвитку української державності. Її, до речі, дуже легко читати, адже матеріал подано за допомогою карт, коміксів та цікавих розворотів. Не поступається історії й книга про всі свята українців “Веселих свят”, їхнє значення, традиції, пісні, а маленьких діток зацікавлять загадки та яскраві ілюстрації.
Неможливо оминути й інші, не менш цікаві книги. Як-от, “Кобзар 2000”, який є у двох версіях: жіночій та чоловічій; “Я like Україну”, де зібрано публікації понад 20 сучасних українських авторів.
Бібліотекарі смт. Золотий Потік були присутні на зустрічі та  отримали книжку автора з іменним надписом.





Немає коментарів:

Дописати коментар