пʼятницю, 26 жовтня 2018 р.

Від козака до сучасного захисника






 14 жовтня, Покрова Пресвятої Богородиці – свято для всіх людей, а особливо для українців, бо це і день створення Української Повстанської Армії, День українського козацтва. І звичайно - це свято є особливим для тих, хто сьогодні зі зброєю в руках боронить нашу землю від ворога на сході України. Також цього дня ми вшановуємо тих, хто захищав рідну землю.  Це – ветерани, котрі воювали на фронтах війни, чий ратний подвиг і самопожертва стала символом людського духу і відваги.
   Ми вітаємо також молодих, які одягли військову форму, перейнявши естафету та найкращі традиції від попереднього покоління. Це свято і наших берегинь, які у важкі часи завжди були опорою своїх коханих, синів, братів.
    Це свято є нагодою ще раз зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу оборонців і визволителів рідної землі на різних етапах історії – козаків, Січових Стрільців, Героїв Крут, повстанців УНР і ЗУНР, вояків ОУН-УПА, Героїв Небесної Сотні, які славетними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу і незалежність.
    Пом’янімо померлих героїв, вояків ОУН-УПА, які йшли на Голгофу боротьби, муки й смерть в ім’я Української Держави. Вони були мужніми, хоробрими, чесними, дисциплінованими і пильними. Борці за волю України не жаліли ні крові, ні життя і билися до останнього подиху.
Книжкова виставка "Від козака до сучасного захисника", яка оформлена в нашій бібліотеці" дає можливість перенестися молодому поколінню в славну козацьку епоху, вдивитись в портрети українських гетьманів і полководців і побачити як воювали і який вигляд мав побут козаків. Адже ми українці і повинні перш за все пам'ятати: хто ми, звідки наші корені.

Немає коментарів:

Дописати коментар