понеділок, 30 вересня 2019 р.

Золота осінь життя


У житті кожного,  як і в природі, є також чотири пори року: зима – білосніжне дитинство, весна – квітуча юність, літо – буйний розквіт сил і золота осінь – багата і мудра. Людська осінь, як і природа, буває різною. В одних вона палахкотить розмаїттям барв, у інших – тихим “бабиним літом”, у третіх – суцільним присмерком. Але перш ніж настане осінь і посивіє коса, зовсім іншими стануть очі, бо колір із них кудись утік, у кожного ще буває весна і літо життя. Весна і літо швидко спливають. І тихою ходою підступає осіння пора: рано чи пізно, але дівчина стає молодицею, мамою, свекрухою чи тещею і, врешті – решт, бабусею. А парубок перетворюється на чоловіка, батька, тестя чи свекра і нарешті стає дідусем. Кожна пора року чарівна по-своєму. Як і кожна мить життя. 
1 жовтня весь світ відзначає Міжнародний день людей похилого віку. Мабуть краще   було б сказати  слова "мудрого віку", адже кожна людина проживши багато років обов'язково набирається життєвої мудрості.
Посивіли ваші скроні
Від турботи про дітей
Шану праці, шану долі
Віддаємо ми в цей день.
"На золотому осені човні пливуть мої літа у вирій" - тема чергового засідання клубу за інтересами "Спілкування для душі" в бібліотеці.
Осінь життя, як і осінь року, треба сприймати із вдячністю, адже вона має  не тільки недоліки - низькі пенсії, високі ціни, стан здоров'я, але і свої переваги - збільшення вільного часу,  можливість духовного вдосконалення, розкриття й втілення талантів. Життя продовжується, воно залишається цікавим, багатогранним, і часто дарує людям приємні сюрпризи, дає змогу зайнятися тим, що до душі. То ж живіть активно, щасливо, спілкуйтесь, радійте і усміхайтесь, бо життя прекрасне і ви всі ще молоді душею.
Нехай для Вас же сонце світись
І квіти ніжності цвітуть
Нехай в добрі у щасті й мирі
Усі роки ваші пройдуть!






Немає коментарів:

Дописати коментар