вівторок, 28 липня 2020 р.

1032-річчя від Дня хрещення Київської Русі.


28 липня в Україні відзначається державна пам’ятна дата – День хрещення Київської Русі. Дату цю обрано не випадково. За переками, саме в цей день у 988 році князь Володимир прийняв нову віру і повернувся до Києва, щоб охрестити народ Київської Русі. Він не тільки сам навернувся до християнства, а й посприяв тому, що християнство стало державною релігією Київської Русі.
Цього ж дня Православна Церква вшановує пам'ять Святого Рівноапостольного князя ВОЛОДИМИРА, хрестителя Київської Русі, одного із засновників і покровителів нашої державності.
Ім'я " Володимир"має слов'янське походження, складається із двох корінь: "влад" (володіти) і "мир", тобто ім'я може мати сенс - "володіючий світом".
Запрошуємо наших користувачів у рік 988...
Невеличкий історичний екскурс "У глибину тисячоліть"знайомить з літературою історичного духовного змісту, літературою про становлення християнства на українській землі та його розвиток, про життєвий шлях князя Володимира, про києворуську добу.
Книги даної теми сприяють утвердженню духовних традицій, культури, залученню до духовних цінностей підростаючого покоління.




Немає коментарів:

Дописати коментар