пʼятницю, 15 липня 2016 р.

Духовні ліки у бібліотеці

Інколи  хочеться почитати щось для душі.
Душевну хворобу виліковує щира розмова з рідними людьми, друзями, коханими. Зцілити душу можна, відвідуючи духовну скарбницю — храм. А якщо підберемо книгу, яка потрібна нашому внутрішньому світу - ми будемо вражені від результату.  Досить часто знаходимо вирішення своєї проблеми саме в книзі, в якій можна натрапити на такі рядки, які, начебто, дійсно взяті із нашого життя. Саме вони допомагають нам відшукати правильний шлях. 
Саме такою книгою, таким рішенням є книги  Калини Миколаївни Ватаманюк. 
Калина Ватаманюк - відома журналістка на Західній Україні та за її межами,  талановита духовна письменниця, член спілки письменників України, володарка Золотого Пера.
Народилась 1947 року на Косівщині. Дитинство та юність письменниці пробігли в рідному селі. Пізніше вона переїжджає у Верховину,  робота в редакції газети "Світанок", заміжжя, проба пера, навчання в Львівському університеті.
Життя невпинно твердило Калині Миколаївні "Все від Господа Бога на землі"  і вона в цьому ніколи не сумнівалася.  Цей життєвий девіз вона висвітлила в своїх книжках:
1."Від лиця твого, Господи, судьба моя іде..."
2. "Між хрестами і зорями"
3."Ми - діти світла"
4. "Сад моїх журавликів"
5. "Очима душі"

 В книжках подано уроки духовної краси, від яких залежить наша доля,  наше життя .Авторка веде читача у світ добра. милосердя і любові, відкриває віконце духовно-пізнавального світу через слово, кличе читача здійснити мандрівку внутрішніми дорогами душі і серця.

Обговорення саме цих книжок відбулося в неділю 10.07.2016 року в Золотопотіцькій бібліотеці.
Прихильники творчості Калини Миколаївни та користувачі бібліотеки, яким хотілося відпочити душею, з задоволенням слухали уривки із книг письменниці, обговорювали історії описані в книжках. 
Бог подарував авторці велику милість - відвідати Святу Землю Єрусалиму, Вифлеєму, Назарету, Галілеї, Капернауму. Пройти у Велику Страсну П'ятницю Дорогою Скорботи на Голгофу, бути свідком сходження Благодатного вогню у Велику суботу перед Воскресінням, скупатися в водах Йордану. 
  В залі були присутні жителі селища К.П. Карпо та Г. В. Носата, які теж відвідали Святу Землю. Вони поділилися своїми враженнями від побаченого.
Звучали в бібліотеці пісні: "Біжать в Зарваницю стежки і дороги..." та "За все тобі я дякую..."
Книжки Калини Ватаманюк допомогли укріпитися не одній людині на шляху християнського життя, перебороти багато труднощів, іншими духовними очима подивитись на світ.
Нехай Боже благословення завжди буде з Вами, Калино Миколаївно, а ми чекаємо від Вас нових творінь.















Немає коментарів:

Дописати коментар