вівторок, 6 грудня 2016 р.

Звичаї та традиції Золотопотіцького весілля

Здавна українська земля славилася своїми звичаями та традиціями. Вони формувались століттями і переходили від батька до сина, від матері до доньки. З особливою відповідальністю та пошаною зберігали весільні традиції. Адже весільний обряд є основою зарядження нової сім'ї та продовження роду.
У кожному селі є свої особливості святкування весілля, 
 "Звичаї і традиції весілля в Золотому Потоці" - така назва народознавчої години яка відбулася в світлиці бібліотеки. Бібліотекар Марія Добринська розказала як проходить весілля на сьогоднішній день.   Вбрання молодих, ресторан, фотосесія, феєрверки,  - все це потребує чималих затрат, тому весілля батькам обходиться недешево.
  На так зване "весілля" прийшли люди старшого віку: Стрільчук Ганна, Шайновський Микола, Яцина Софія, Шестерняк Марія, Шайновський Степан які поділилися  спогадами свого весілля і позказали як проходили  традиційні етапи весільного дійства у давнину, а саме: сватання, заручини, вінчання, святкування та традиції виводу дівчини у молодиці.
Послухати про звичаї і традиції прийшли дівчата, а також молоді жінки, які вже благословили своїх дітей до шлюбу і їм теж було що розказати і поділитися досвідом.
Свято прикрасили  музики - Горко Богдан, Юзьків Валентина, Павлюк Галина, Куриляк Максим. Щиро дякуємо їм. Адже їхня музика додала в світлиці веселості і яскравості.
Гості співали весільних пісень, жартували. 
Також присутні мали можливість переглянути літературу на дану тему, подивитись на вінок нареченої, якому більш як пів століття.










Немає коментарів:

Дописати коментар