пʼятницю, 28 липня 2017 р.

Презентація збірки Ольги Микуляк "Любов до життя"

23 липня 2017р., коли Золотий Потік святкував День селища в бібліотеці  відбулася презентація поетичної збірки Ольги Микуляк "Любов до життя."
Оля Микуляк народилася в Золотому Потоці в 1993р., закінчила місцеву  школу. Навчалася в
Кременецькій обласній гуманітарно-педагогічній академії ім. Т.Г. Шевченка (2015). Переможець конкурсу міжнародних знавців української мови ім. Петра Яцика. Паралельно навчалася в німецькому університеті м. Фехта, проходила там аспірантське стажування.
На даний час навчається в Східно-Європейському національному університеті м. Луцьк  в аспірантурі, спеціальність - германські мови.
Вихід поетичної збірки пов'язаний із трьома важливими подіями в житті авторки. Це: навчання у КОГПІ(А) ім. Т. Шевченка; знайомство і дружба з кандидатом філологічних наук, доцентом, своїм викладачем української мови і вірною подругою Інною Оверківною Волянюк, яка була помічником, наставником, порадником, справжнім другом. Саме Інна Оверківна була ініціатором видачі збірочки з віршами Олі. І третє це -  перемога у 15 Міжнародному конкурсі з української мови ім. Петра Яцика, який став справжнім подарунком долі і увінчанням постійної наполегливої праці над собою, своїми знаннями.
Вихід збірочки збігся з днем народження Олі, і це був для неї найкращий подарунок.
Назва збірки пов'язана з віршем "Поклик серця".
Любов до життя, до Господа прищепила авторці матуся, тому всі емоції, любов і подяку для мами Оля передає у вірші "Матуся".
Кредом життя юної поетеси є слова, які вона визначила для себе: "Вірю, мені все вдасться, адже зі мною Бог."  Любов до Господа і відчуття його присутності у своєму житті відображаються в віршах "У світі легко з Богом жити", "Господи, не знаю, як правильно йти",
"Святе причастя."
З Божою допомогою та підтримкою близьких серцю людей Оля завжди ставить перед собою мету і старається досягти бажаного - вірш "Мета."
Оскільки Оля обрала професію вчителя і повністю задоволена своїм вибором, ні хвилини ні про що не жаліє, тому написала собі і всім педагогам своєрідне "Послання вчителю."
Життя авторки пов'язане з мовами, тому в збірочці є декілька віршів присвячені мові та нашому Кобзареві - Т.Г. Шевченку. Це вірші - "Мова", "Шевченкове слово."
Та по при все в житті буває всяке: сум і радість переплітаються. Не завжди те, чого ми хочемо збувається, при цьому, якщо уважно придивитися та розтлумачити про життя, то все, що не станеться, то  на краще . Про все це в вірші "Буває так..."
А взагалі Оля визначила  для себе три важливі речі:
  • коли ти з Богом - у світі немає нічого неможливого
  • коли в тебе вірять, ти можеш зробити все
  • у світі ми зустрічаємо тільки потрібних людей, у потрібний час
З особливою цікавістю гості свята слухали твір Олі "Перон поєднав", в якому всі слова починаються на літеру "П".
Присутні в залі мали можливість переглянути відео-ролик про творчий шлях авторки, її будні та досягнення.
З вітальним словом звернулися до молодої поетеси  присутні гості  - Богдана Василівна Зелінська, Марія Климентівна Моспан, Микола Григорович Навроцький, Марія Денис, Марія Григорівна Собчук, Ірина Іванівна Страмик, Ольга Сенів, Оксана Павлівна Сеник, Юля Шестопалко, бібліотекар Марія Добринська.
На закінчення мама Олі подякувала всім за теплі слова і пригостила присутніх смачним сирником.




Більше фото ТУТ

Немає коментарів:

Дописати коментар