середу, 4 жовтня 2017 р.

Сучасна бібліотека: якою їй бути?


Напередодні свята Всеукраїнського дня бібліотек у нашій бібліотеці відбулася розмова за круглим столом " Сучасна бібліотека: якою їй бути?"
Учасниками круглого столу були представники влади - Ю З. Поврозник, Г.І.Дручок, О.С. Калинюк; бібліотекарі навколишніх сіл - С. Бучинська, Л. Джердж, Г. Гудима, Г. Федорончук, М.  Шестерняк;  зав. дитячим садком О. Г.  Кузевич, вихователь дитсадка О.Борчук, молода місцева поетеса О. Микуляк; М. Г. Навроцький.
Учасники  ділилися спогадами про свої перші походи в бібліотеку і першу книжку, обмінювалися думками якою має бути сучасна бібліотека. Бібліотекарі навколишніх сіл розказували про свої проблеми, бажання поповнити фонди. Також говорилося і про значення бібліотек - це є центр інформації, центр спілкування, дозвілля, центр відродження та збереження культури.
Сьогодні  виникла необхідність врахування змін в інформаційному середовищі, змін в виробництві, змін в потребах людей і можливостях їх задоволення.
Над нами ще тяжіє уявлення про бібліотеку як про "теку" "бібліо", тобто сховище книг.

Але вже  виросло нове покоління, воно комп'ютерно грамотне, оснащене мобільними телекомунікаційними приладами, спілкується на відстані і хоче одержувати нові види послуг в бібліотеці. Тому виникла необхідність сформувати новий, збагачений образ бібліотеки, який відповідає сучасному життю.
Сучасна бібліотека повинна бути з якоюсь родзинкою, бути якоюсь особливою, яскравою, справити враження на сучасного читача. Бібліотека це місце де людина може реалізувати себе, поспілкуватись, задовільнити свої інтереси та уподобання.
Проходять роки, міняється бібліотека, проте вона завжди була, є і залишається "аптекою душі"






Немає коментарів:

Дописати коментар