четвер, 8 серпня 2019 р.

...щоб і їлось і пилось і хотілось і моглось!


Українці - привітний і гостинний народ,а українська кухня популярна в усьому світі. Вона щедра і любить всього побільше і відображає характер нашого народу. Українці вміють  нагодувати так, щоб щедрий стіл запам'ятався і змусив повернутися до нього або спонукав гостей  приготувати національні страви в себе вдома.
Західні області України готують смачно, ситно і грунтовно. Цей край, зокрема наша Бучаччина, славиться урожаєм картоплі і це позначилося на особливостях місцевої кухні.
В Золотому Потоці одна з улюблених страв, яка готувалася здавна - пляцок з тертої бараболі запечений в печі, або ще її  називають - картопляна "баба." "Баба" славиться гармонійним поєднанням місцевих продуктів і не складним приготуванням, а ще вишуканим смаком.
Готують її з тертої бараболі з додаванням яєць, цибулі, муки, солі,перцю.Одержану суміш виливають на пательню і запікають в печі.
Саме цю страву  презентували учасники-золотопотіччани  на  фестивалі "Смак Золотого Потоку." А доповнював смак "баби" - грибний соус. А ще там можна було зкуштувати канапки з салом, гижки (холодець), малосольні огірки, білі квашені, цвіклі, капусняк та травяний чай.
І як кажуть українці: "...щоб і їлось і пилося, і хотісь і моглося!"
Українські страви  - це культурна спадщина українського народу. Це як мова, література чи мистецтво. Вони складалися протягом віків і з давніх часів відрізнялися різноманітністю страв, високими смаковими і поживними якостями.



Немає коментарів:

Дописати коментар