середу, 11 березня 2020 р.

Шевченкова світлиця

Березень в Україні часто називають Шевченковим.І це не випадково. Щороку навесні Великий Кобзар приходить до нас новим і неповторним. Він - невмируща слава українського народу. Як весна оновлює природу, так і поезія Тараса Шевченка оновлює наші серця, вчить бути милосердними і любити свою Україну. Так, вже 206-та річниця від дня народження Т. Г. Шевченка, славного сина українського народу, але й сьогодні його слово живе між нами. 
 Задля вшанування пам'яті Великого Кобзаря в бібліотеці розгорнуто книжкову виставку-інсталяцію "Живуть, Кобзарю любий, поміж нас і голос твій, і пензель твій, і слово" 
Унікальність особистості Шевченка полягає в тому, що в ньому поєдналися два могутніх таланти: талант поета і талант художника. Невипадково в історії культури поєднання в одній особі живописця і поета зустрічається часто. Це доля щедро обдарованої творчої натури. До таких людей належав геніальний українець.
Твори Шевченка не про минуле, не про сучасне. а про вічне. То ж ми організували для своїх читачів виставку художніх творів Т. Шевченка та картин  наших односельців присвячених Великому Кобзарю. Познайомившись із її експонатами, кожен зможе відкрити для себе щось нове в реально існуючому, але недопрочитаному до кінця слові Шевченка.
На виставці присутні роботи  вихованців гуртка художньої вишивки ЗЦПРУМ (керівник Нестерук Г.Я.), картина Поливоди Анастасії, виготовлена із незвичайного, але доступного матеріалу - крупи,  робота покійної Люби Головецької та портрет Кобзаря, вишитий Марією Гірняк та її родичами. Запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку, яка буде діяти до 20 березня.




Немає коментарів:

Дописати коментар