вівторок, 8 вересня 2020 р.

Твоє довідкове бюро

 

8 вересня світ відзначає Міжнародний день грамотності.

В цей важливий день хочеться висловити визнання тим, хто збагатив наші знання, хто просвічує людей, поширюючи грамотність серед населення. Ви преображаєте і збагачуєте наше життя. Спасибі вам і зі святом!

Грамотність є основою здобуття знань і вмінь. Регулярне читання книг розвиває мислення, дозволяючи збирати, аналізувати отриману інформацію. В історії черпаємо мудрість, у поезії – політ думки і дотепність, у математики – принциповість і точність, у філософії – мораль і серйозність, у логіки і риторики – вміння сперечатися. І всі ці знання об’єднує одне прекрасне поняття, ім’я якому – Книга. .Читання допомагає в збільшенні словникового запасу, підвищує грамотність. Коли ви читаєте книги різних жанрів, то стикаєтеся зі словами, які зазвичай не використовуєте у повсякденній мові. Тому презентуємо вам виставку словників, які наявні в фонді нашої бібліотеки.



Читання збільшує словниковий запас, дозволяє відриватися від повсякденної рутини, і занурюватися в іншу реальність, де відбуваються зовсім інші події.

Бажаємо нашим читачам читати, навчатися, адже начитана людина володіє широким кругозором і здатна дивувати своїми знаннями. Знайте і поважайте рідну мову, адже від рівня мови залежить рівень культури. Спілкуйтеся правильно, красиво і будьте грамотними!


Немає коментарів:

Дописати коментар